Humlebagge
Trots sina likheter med humlan är de inte alls nära släktingar. I stället tillhör Humlebaggen gruppen bladhorningar och är därför släkt med bl.a. Snytbaggen. Till skillnad från Snytbaggen, som är ett avskytt skadedjur, gillar den pollen och är inte alls intresserad av att äta granplanteringar. Speciellt förtjust verkar vår Humlebagge vara i pollen från Prästkragarna eftersom det är där man oftast hittar honom.

Din bild på baggen blev ju fantastiskt fin!Hmmm,jo...det har allt blivit en del blommor, men än är jag inte uppe i din nivå. Du står ju också för kunskaperna, jag uttnyttjar bara växternas skönhet för att förgylla min blogg. Någon trädgårdsblogg blir det inte för min del, blir lite jobbigt utan trädgård. I vinter lär det dock inte bli så många blommor, bloggen är liksom säsongsrelaterad. :)
är detta någon form av trädgårdsblogg? =P
Hej hopp kikar in=)
Häftiga bilder och intressant text! Beträffande snytbaggen, som säkert har sitt berättigande (vem äter den - en fågel?)har jag ett mycket tydligt minne från mina barnaår. Timmerskutor la ofta till vid sågverket i Forsvik. Man lossade timmer och lastade plank och bräder m fl förädlade trävaror. På en av skutorna - en svart och vit som bar namnet "Klipper" (tror jag) fanns det eneormt många snytbaggar. De vandrade bl a i stora skaror upp och ned i den kraftiga masten. De har ju goda gripklor som möjliggör detta. Vad vet du f ö om snytbaggen?
Hejsan!
Vilken fin bild! Jag tänkte på det här med nära släkt. Snytbaggen tillhör vivlarna. Det är inte samma familj som bladhorningarna men de är ju förstås skalbaggar båda två. Närmre släktingar (som också är bladhorningar) är t. ex. dyngbaggar (ex.tordyvel), guldbaggar och "kändisar" så som ollonborre, läderbagge, noshornbagge med flera.
Ha det fint!